BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
BpGo.hu - Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/ (A38 Hajó) (2017-11-30)
Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló: Emma Ruth Rundle szinte már hazajár az A38-ra: két zenekarával, a Red Sparowes-zal és a Marriages-zel is adott már egy nehezen felejthető klubkoncertet a Duna fölött. Tavaly pedig szólóban is bemutatkozott a hazai rajongóinak, bizonyítva, hogy atmoszférikus gitárjátékával és csodálatos gótikus folkdalaival egyedül is képes elbűvölni a közönségét. Idén pedig ismét demonstrálta sokoldalúságát: az egykori Young Widows-tag Jaye Jayle-lel adott ki közös lemezt The (2017-11-30)
Főoldal (Budapest) >> November 30, Csütörtök események >> Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/
A38 Hajó - Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/

Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/

A38 Hajó - Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/ eseményre résztvevők száma
Nincs adat
A38 Hajó - Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/ esemény címe
1117 Budapest 1114 Budapest Budai alsó rakpart, Magyarország [Térkép]
A38 Hajó - Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/ esemény időpontja

Emma Ruth Rundle szinte már hazajár az A38-ra: két zenekarával, a Red Sparowes-zal és a Marriages-zel is adott már egy nehezen felejthető klubkoncertet a Duna fölött. Tavaly pedig szólóban is bemutatkozott a hazai rajongóinak, bizonyítva, hogy atmoszférikus gitárjátékával és csodálatos gótikus folkdalaival egyedül is képes elbűvölni a közönségét. Idén pedig ismét demonstrálta sokoldalúságát: az egykori Young Widows-tag Jaye Jayle-lel adott ki közös lemezt The Time Between Us címmel - amit ősszel annak rendje s módja szerint meg is turnéztatnak. A beborult novemberi időjáráshoz és a hajó kiállítóterének különleges panorámájához pedig tökéletesen illik majd kettejük időtlen és magába szippantó zenei világa.

https://www.a38.hu/hu/program/emma-ruth-rundle-us-jaye-jayle-us

Emma Ruth Rundle a kortárs gótikus folk dalszerző-előadók egyik legkülönlegesebbike; ahogy egy kritikusa fogalmazott, "egyfajta amalgánja Tori Amosnak, Chelsea Wolfe-nak és a korai PJ Harvey-nak". Már több mint tíz éve készíti szólóban és különböző zenekarok tagjaként a jobbnál jobb, különféle stílusokba belekapó lemezeket. A karrierjét a The Nocturnes nevű bandában kezdő művész számára a fordulópontot az jelentette, mikor beszállt a poszt-rock egyik legnagyobbra tartott együttesébe, a Red Sparowesba. A már vele (is) készült harmadik album, a The Fear Is Excruciating, but Therein Lies The Answer egyöntetű siker lett - amit később saját bandájával, a Marriages-zel is megismételt. Aki látta őt bármelyik felállással, már tudja: különleges, reverbezett gitárjátéka és az azon keresztül bejárt érzelmi skála már önmagában is kiemelkedő.

A különböző zenekarok mellett hamar elindította szólókarrierjét is, de állítása szerint csak a tavaly megjelent második lemezével, a Marked For Death-tel ért be igazán mint énekes-dalszerző. Ezzel pedig nehéz lenne vitatkozni: a számok úgy építenek hidakat a shoegaze, a folk-gótikus Americana, a metál és a Marissa Nadler-féle túlvilági balladák között, ahogy azt kevesen tudják. Énekhangja, illetve ahogy azt használni tudja pedig túlzás nélkül az egyik legkiemelkedőbb a színtéren belül s kívül: hol törékeny és álomszerű, hol pedig a fiatal Polly Jeant idézően karcos és erőteljes, de mindig érzelmektől duzzadó. De hát mi mást várnánk egy olyan művésztől, aki turnézott már a Deafheavennel, az Earth-tel és a Melvins-frontember King Buzzoval is, miközben az olyan oldalak, mint a Pitchfork vagy a Ghost Cult Magazine olyanokhoz hasonlítják, mint Chelsea Wolfe vagy Sufjan Stevens?

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy az egyik legtudatosabb és legsokoldalúbb amerikai független dalszerző-előadó lép fel tehát novemberben az A38-on, akit ráadásul kreativitása csúcsán láthat ismét a hazai közönség.

A Breather Resist romjain alakult Young Widows egyike volt az elmúlt húsz év legkreatívabb zenekarainak. A The Jesus Lizard lehengerlő vehemenciáját noise rockkal, indusztriális hatásokkal, shoegaze-s effektekkel és még ezernyi mással összeillesztő trió ugyan három éve nem jelentkezett új lemezzel, cserébe viszont Evan Patterson gitáros-énekes szólóprojektbe kezdett, Jaye Jayle néven. Amire talán a 'kraut-country' jelző illik legjobban. Egyszerre vannak jelen a zenéjében a klasszikus, visszafogottan groove-os Americana stílusjegyek, illetve a hetvenes évek szintetizátoros hangzásai és a metronómként lüktető ütemek. Ráadásul erre tekeredik rá Evan Michael Girát idéző(en hidgrázós) éneke - akik rajongtak a Silver Apples vagy a Suicide munkásságáért, azok új kedvencet avathatnak majd novemberben.

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 1900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.



BpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló



További bulik a környéken, November 30, Csütörtök (2 db)
Keresés Keresés
bpgo.hu - The Horrors - Dürer Kert (Dürer Kert) (2017-11-30)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: A New Beat és a Dürer Kert bemutarja: The Horrors (UK) - lemezbemutató turné jegyárak: 5.500 / 6.000 Ft Tixa jegylink: https://tixa.hu/thehorrors_durerkert A kvintett története 2005-ben kezdődött, amikor az öt fiatal úgy döntött, hogy az éppen tomboló poszt-punk revival közepette zenekart alapít. A tetőtől talpig feketébe öltözködő, erősen sminkelő, furcsa frizurájú fiatalok azonban nem csak kinézetükkel emelkedtek ki a mezőnyből. Első videójukat az MTV persze (2017-11-30
Dürer Kert - The Horrors - Dürer Kert
19:00
412 fő

Dürer Kert

:

The Horrors - Dürer Kert

bpgo.hu - MR Akusztik a Müpából - Hiperkarma (Művészetek Palotája - Müpa - Palace of Arts) (2017-11-30)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: Együtt állnak a csillagok, hogy a hiperkarma belakja a Müpa színpadát és a kihagyhatatlan Hiperkarma-dalok mellett a terem atmoszférájához tökéletesen illő, ritkán játszott csemegéket is eljátsszon. Dalaik a koncerten vonósokkal, fúvósokkal és vokalistákkal kiegészülve, teljesen új hangzással szólalnak meg. Minden dalhoz a karakterének megfelelő hangszerelést készítenek; a „dobmegabasszus” mellett fuvola, szaxofon vagy akár hegedű és trombita is szól majd. (2017-11-30
Művészetek Palotája - Müpa - Palace of Arts - MR Akusztik a Müpából - Hiperkarma
20:00
284 fő

Művészetek Palotája - Müpa - Palace of Arts

:

MR Akusztik a Müpából - Hiperkarma

Bulitérkép - November 30, Csütörtök
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség