BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
BpGo.hu - The Horrors - Dürer Kert (Dürer Kert) (2017-11-30)
Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló: A New Beat és a Dürer Kert bemutarja: The Horrors (UK) - lemezbemutató turné jegyárak: 5.500 / 6.000 Ft Tixa jegylink: https://tixa.hu/thehorrors_durerkert A kvintett története 2005-ben kezdődött, amikor az öt fiatal úgy döntött, hogy az éppen tomboló poszt-punk revival közepette zenekart alapít. A tetőtől talpig feketébe öltözködő, erősen sminkelő, furcsa frizurájú fiatalok azonban nem csak kinézetükkel emelkedtek ki a mezőnyből. Első videójukat az MTV persze (2017-11-30)
Főoldal (Budapest) >> November 30, Csütörtök események >> The Horrors - Dürer Kert
Dürer Kert - The Horrors - Dürer Kert

The Horrors - Dürer Kert

Dürer Kert - The Horrors - Dürer Kert eseményre résztvevők száma
Nincs adat
Dürer Kert - The Horrors - Dürer Kert esemény címe
1146 Budapest Ajtósi Dürer sor 19-21. [Térkép]
Dürer Kert - The Horrors - Dürer Kert esemény időpontja

A New Beat és a Dürer Kert bemutarja:
The Horrors (UK) - lemezbemutató turné

jegyárak: 5.500 / 6.000 Ft
Tixa jegylink: https://tixa.hu/thehorrors_durerkert

A kvintett története 2005-ben kezdődött, amikor az öt fiatal úgy döntött, hogy az éppen tomboló poszt-punk revival közepette zenekart alapít. A tetőtől talpig feketébe öltözködő, erősen sminkelő, furcsa frizurájú fiatalok azonban nem csak kinézetükkel emelkedtek ki a mezőnyből. Első videójukat az MTV persze betiltotta, és egyre többen érdeklődtek az akkoriban elég horrorisztikus zajzenét játszó zenekar iránt. 2007-es Strange House című debütlemezükön már olyanok működtek közre, mint Jim Sclavunos (Nick Cave & The Bad Seeds; Grinderman) és Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs), de az igazi áttörést nem hozta meg a zenekar számára. Aztán még mielőtt temetni kezdhettük volna őket, jött a 2009-es Primary Colours, ami nem csak a zenekar feltámadását jelentette, de egy valóban korszakalkotó lemez lett. A gótikus vonalat kissé háttérbe szorítva a pszichedelikus-rocknak és a shoegaze-nek adott nagyobb teret a Faris Badwan vezette csapat, a hatás pedig nem maradt el: a lemezt jelölték Mercury-díjra, az NME az év albumának választotta, a Pitchfork és a Fact is dicshimnuszt zengett róla és az év egyik legnagyobb kritikai sikerének számított. Innen pedig nem volt megállás, a 2011-es, saját maguk által producerelt Skying albumot megelőző Still Life single nagyobb médiafigyelmet kapott, mint valaha – a BBC is kiemelt rotációban játszotta. A poszt-punk felé egyre inkább húzó lemez pedig Top 10-be került a Mojo és az Uncut listáján is, míg az NME a legjobb album kategóriában választotta nyertesnek saját díjátadóján. A legutóbbi, 2014-ben megjelent lemez, a Luminous szintén szép sikereket ért el, és a Horrorst a szakma úgy tartja számon, mint a zenekart, akik albumról albumra fejlődik, és akik nem félnek kísérletezni. A legutóbbi, kissé dreampopos vonalhoz képest a három év után nemrégiben megjelent Machine című kislemezdal egy sokkal sötétebb és indusztriálisabb vonalat képvisel, és a világ egyik leghíresebb producere, Paul Epworth (Adele, U2, Paul McCartney, Coldplay) dolgozott rajta.

November 30-án végre újra klubkoncertre tér vissza hozzánk a The Horrors, és hozza magával ezt a csodálatosan fejlődő, eklektikus életművet.



BpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló



További bulik a környéken, November 30, Csütörtök (2 db)
Keresés Keresés
bpgo.hu - MR Akusztik a Müpából - Hiperkarma (Művészetek Palotája - Müpa - Palace of Arts) (2017-11-30)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: Együtt állnak a csillagok, hogy a hiperkarma belakja a Müpa színpadát és a kihagyhatatlan Hiperkarma-dalok mellett a terem atmoszférájához tökéletesen illő, ritkán játszott csemegéket is eljátsszon. Dalaik a koncerten vonósokkal, fúvósokkal és vokalistákkal kiegészülve, teljesen új hangzással szólalnak meg. Minden dalhoz a karakterének megfelelő hangszerelést készítenek; a „dobmegabasszus” mellett fuvola, szaxofon vagy akár hegedű és trombita is szól majd. (2017-11-30
Művészetek Palotája - Müpa - Palace of Arts - MR Akusztik a Müpából - Hiperkarma
20:00
284 fő

Művészetek Palotája - Müpa - Palace of Arts

:

MR Akusztik a Müpából - Hiperkarma

bpgo.hu - Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/ (A38 Hajó) (2017-11-30)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: Emma Ruth Rundle szinte már hazajár az A38-ra: két zenekarával, a Red Sparowes-zal és a Marriages-zel is adott már egy nehezen felejthető klubkoncertet a Duna fölött. Tavaly pedig szólóban is bemutatkozott a hazai rajongóinak, bizonyítva, hogy atmoszférikus gitárjátékával és csodálatos gótikus folkdalaival egyedül is képes elbűvölni a közönségét. Idén pedig ismét demonstrálta sokoldalúságát: az egykori Young Widows-tag Jaye Jayle-lel adott ki közös lemezt The (2017-11-30
A38 Hajó - Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/
20:00
135 fő

A38 Hajó

:

Emma Ruth Rundle /US/, Jaye Jayle /US/

Bulitérkép - November 30, Csütörtök
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség