BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
Programok, koncertek, bulik, zenés események
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked!
Főoldal >> Zenekarok >> VARGA JÁNOS PROJECT

VARGA JÁNOS PROJECT

VARGA JÁNOS PROJECT
Hely like-jainak száma
478

Varga János emblematikus zenei figura, akinek korai gitárjátékában már jellemző volt az indiai és arab népzene dallamvilága - a jazz és a rock lüktetésével,feszes ritmusokkal, magával ragadó dallamokkal, virtuóz játékkal.
Az instrumentális formáció apropója, hogy az East korai korszakából megmentse a mának a lemezen soha meg nem jelent tételeket, új szerzeményekkel kiegészítve. Az art-rock, a progresszív-rock,és a fusion-rock reprezentáns képviselője. Az elsô album 2000-ben jelent meg The Wings of Revelation I. címmel. Nagy sikerrel léptek föl a Franciaországi Roayan-i progresszív-rock fesztiválon, és a belgiumi Spirit 66 klubban. 2002-ben elkészült a The Wing of Revelation II., mely tíz új kompozícióval az elsô lemez zenei hagyományaira épült. A Project 2003. februárjában a Petőfi Csarnokban adott nagy sikerű koncertjén rögzített felvételből DVD készült, melyet a Duna televízió több alkalommal műsorára tűzött.

A legfrissebb album az Elixír címet kapta, melyben ötvöződik különböző,főleg keleti,és dél-európai népek zenéje a progresszív-rock zenei világával. A 2010-es lemezbemutató koncertjük óta,amelyen osztatlan sikert arattak ezzel az új fajta hangzással,egyre több elismerést kapnak itthonról és külföldről egyaránt. Sok fesztiválon elnyerték a közönség elismerését,amelyeken világhírű együttesek, előadók is a fellépők között voltak,mint pl. Jon Lord, Rick Wakemann,Al di Meola..stb ! Legbüszkébbek mégis egy 2012-es koncertjükre,amelyre a világ legjobbjai között számon tartott TOTO együttes, a Projectet választotta ki a hazai palettából, a budapesti koncertjükön vendég együttesként való fellépésre !!!
VARGA JÁNOS PROJECT eseményei:
Jelenleg nincs esemény, térj vissza később!
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség