BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
Programok, koncertek, bulik, zenés események
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked!
Főoldal >> Zenekarok >> Dressed in Black

Dressed in Black

Dressed in Black
Hely like-jainak száma
595

Dressed in Black is a Dark Metal band with strong Melodic Death Metal influences from Budapest, Hungary.
Ars poetica:
Az emberi lélek egy örökös örvényben él, a folytonosan kavargó érzelmek sodrásában. Hisszük, hogy mindazok a gondolatok, érzelmek, amik letisztultabbá váltak bennünk az évek során, átadhatóvá váltak és így talán azok Téged is tovább vihetnek utadon. Feketébe öltöztünk, hogy gyászoljunk, de ez a gyász nem az életnek szól, hanem annak a tudatlanságnak, ami bennünk él, és aminek foglyai vagyunk. Talán együtt többet látunk majd!

Biográfia:
A zenekar stílusa meglehetősen sajátos dark metál, erős melodikus death metál hatásokkal. Mintha a Moonspell féle sötét világot és a göteborgi nagyok – In Flames, Dark Tranquillity, Soilwork – 2000-es évekbeli munkásságát kereszteznénk. A felállás ének szempontjából meglehetősen egyedi, hiszen az énekes fronton Horváth Dániel (Haldar San) mély, férfias baritonja mellett, egy igazi vadóc hölgy, Xrated hozza a karcos hörgős részeket, nem kis meglepetést okozva ezzel azoknak, akik először találkoznak a bandával.

A zenéjüket a szövegközpontúság jellemzi és az a szándék, hogy mély, letisztult; gondolat és cselekvésébresztő szellemiséget közvetítsenek a Hallgatóság felé.
A zenekar saját számokat játszik, amelyeket a változatosság, a fülbemászó színes dallamvilág és a metál keménységének finom ötvözete jellemez. Alkotásaikat, koncertjeiket azok is élvezni fogják, akik mély tartalmakat és lelki feltöltődést keresnek és azok is, akik kikapcsolódásra vágynak.

Habár az együttesük fiatalnak számít, ám mégis hosszú út áll amögött, amíg eljutottak a mai felállásig és sikereikhez. Talán egy könyv is megtelne a kezdeti hibáik és tévedéseik felsorolásával, és azzal hogy ezek a tapasztalatok, végül mégis hogyan segítették az előrejutásukat.

A 2011-es év tekinthető a Dressed in Black vízválasztójának: megjelenik a zenekar első bemutatkozó EP-je - A Tükrön Túl címmel - melyre a média is felfigyel (NeoFM; Kotakt Rádió; Motoroshang Rádió; Rádió 17) és a HammerWorld Magazin egy lemezkritikát is közzé tesz róla, egy önbizalomkeltő 8/10-es értékeléssel. Mára a világ szinte összes digitális platformján elérhető A Tükrön Túl kislemez és ezáltal a Dressed in Black mondanivalója.

Az együttes tagjai jelenleg az új kislemez elkészítése mellett - melynek megjelentetését 2014 őszére tervezik - gőzerővel azon fáradoznak, hogy minél több helyre eljusson zenéjük, és hogy egyre több és igényesebb bulit adhassanak a Közönségüknek.Dressed in Black eseményei:
Jelenleg nincs esemény, térj vissza később!
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség