BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
BpGo.hu - Az A38 Hajó bemutatja: Editors (UK) - Akvárium, NagyHall (A38 Hajó) (2018-04-16)
Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló: A brit indie egyik legfontosabb zenekara, az Editors utoljára több mint két éve lépett fel Budapesten. Akkor az A38 szervezésében a Barba Negrában mutatták be aktuális, In Dream című lemezüket - most pedig, szintén a hajó szervezésében, visszatérnek. Ezúttal az Akvárium Klub nagyhalljában vezetik majd elő sajátosan sötét diszkójukat, melyben ott kavarognak a gitárorientált rockzenés hatások, az újhullámos hangzás és a fülbemászó riffek is. Nem véletlenül em (2018-04-16)
Főoldal (Budapest) >> Április 16, Hétfő események >> Az A38 Hajó bemutatja: Editors (UK) - Akvárium, NagyHall
A38 Hajó - Az A38 Hajó bemutatja: Editors (UK) - Akvárium, NagyHall

Az A38 Hajó bemutatja: Editors (UK) - Akvárium, NagyHall

A38 Hajó - Az A38 Hajó bemutatja: Editors (UK) - Akvárium, NagyHall eseményre résztvevők száma
Nincs adat
A38 Hajó - Az A38 Hajó bemutatja: Editors (UK) - Akvárium, NagyHall esemény címe
1051 Budapest 12 Erzsébet tér [Térkép]
A38 Hajó - Az A38 Hajó bemutatja: Editors (UK) - Akvárium, NagyHall esemény időpontja

A brit indie egyik legfontosabb zenekara, az Editors utoljára több mint két éve lépett fel Budapesten. Akkor az A38 szervezésében a Barba Negrában mutatták be aktuális, In Dream című lemezüket - most pedig, szintén a hajó szervezésében, visszatérnek. Ezúttal az Akvárium Klub nagyhalljában vezetik majd elő sajátosan sötét diszkójukat, melyben ott kavarognak a gitárorientált rockzenés hatások, az újhullámos hangzás és a fülbemászó riffek is. Nem véletlenül emlegette őket a kritika a brit Interpolként; az amerikaiakhoz hasonlóan pedig várhatóan ők is egy nehezen feledhető koncerttel térnek majd vissza Magyarországra.

Az Editors a brit indie egyik legnépszerűbb zenekara: már az első album is komoly sikereket, Mercury-jelölést és jelentős eladásokat hozott. Az együttes, mindenekelőtt a zenei agy, Tom Smith finom arányérzékkel keverte a gitárorientált rockzenét az újhullámos hangzással, a New Musical Express kifejezésével élve egyfajta dark discót, sötét diszkót hozva létre. Talán leginkább az Echo & The Bunnymenre vagy a Joy Divisionre emlékeztet az Editors zenéje, amit sokan az amerikai Interpol brit párjaként emlegetnek.

Nem véletlen, hogy az Editors - mindenekelőtt két legsikeresebb, második és harmadik albumának - számai éppoly népszerűek a rockfesztiválokon, mint a partikban. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek: az Editors minden nehézség nélkül ötvözi ezeket a végleteket.

A kvintett legutoljára két éve járt Budapesten, akkor az A38 Hajó szervezésében lépett fel a Barba Negra Music Clubban - jövő áprilisban pedig visszatérnek, ezúttal az Akvárium nagytermébe. Azzal valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy az összes nagy sláger felcsendül majd a Munichtől a The Weight Of Love-ig, de ha belegondolunk, hogy több mint két év telt el az utolsó lemez óta, talán új dalokat is hallunk majd…

Jegyár: 6500 forint, elővételben 5500 forint. A koncertre limitált számú, a galériára szóló jegyet is kapható 8500 forintos jegyáron. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A jegyelévétel szeptember 21-én csütörtök) kezdődik.BpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánlóBulitérkép - Április 16, Hétfő
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Művelődési Szint (Müszi) - Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Művelődési Szint (Müszi)

:
(2018-12-31)

Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség