BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
BpGo.hu - Louise Lecavalier (CAN): Battleground (Trafó House) (2018-04-06)
Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló: Időpont: 2018.04.06. 20:00 2018.04.07. 20:00 // English friendly // Lecavalier a Battlegrounddal megint új területekre merészkedik. A fantasztikus szóló- és duett egyveleget Italo Calvino A nem létező lovag című elbeszélése inspirálta. A színpad egyszerre küzdő- és játéktér, ahol folynak a csaták, jelentékenyek és felejthetők, ahol hősök és antihősök mérik össze erejüket, álmaikat és kiábrándultságaikat az őrült és meghatározhatatlan tánc-kavalkádba (2018-04-06)
Főoldal (Budapest) >> Április 06, Péntek események >> Louise Lecavalier (CAN): Battleground
Trafó House - Louise Lecavalier (CAN): Battleground

Louise Lecavalier (CAN): Battleground

Trafó House - Louise Lecavalier (CAN): Battleground eseményre résztvevők száma
Nincs adat
Trafó House - Louise Lecavalier (CAN): Battleground esemény címe
1094 Budapest Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál [Térkép]
Trafó House - Louise Lecavalier (CAN): Battleground esemény időpontja

Időpont:
2018.04.06. 20:00
2018.04.07. 20:00

// English friendly //

Lecavalier a Battlegrounddal megint új területekre merészkedik. A fantasztikus szóló- és duett egyveleget Italo Calvino A nem létező lovag című elbeszélése inspirálta. A színpad egyszerre küzdő- és játéktér, ahol folynak a csaták, jelentékenyek és felejthetők, ahol hősök és antihősök mérik össze erejüket, álmaikat és kiábrándultságaikat az őrült és meghatározhatatlan tánc-kavalkádban.

A montreali születésű Louise Lecavalier 18 éves korában, klasszikus- és kortárs tánctanulmányai után találkozott Édouard Lockkal, akivel 18 évig tartott együttműködésük. A szőke táncosnőt fizikai ereje, mesteri előadásmódja és technikája tette a La La La Human Steps meghatározó alakjává, Lock múzsájává. 1985-ben első kanadaiként elnyerte legendás a Bessie-díjat. 1999-ben vált meg az azóta megszűnt, legendás társulattól és indult el saját koreográfusi útján.

„Évek múlnak, ám Louise Lecavalier nem szűnő intenzitással élvezi a táncot, a közönség pedig nem szűnő lelkesedéssel és izgalommal nézi őt közben. […] Kétség nem férhet hozzá, hogy Lecavalier tánc iránti szenvedélye állandó, erőteljes, nagyszerű előadásai pedig korszakos jelentőségűek. Finom nemesség és végtelen alázatosság jellemzi őt. Olyan művész, aki teljes mértékben a munkájának szenteli magát. Az egyik vele készült interjúban arról beszél, hogy az idő csak elmélyíti azt a szenvedélyt, ami a tánchoz fűzi őt. Én ebben, ezért élek. Nekem a tánc az élet, a levegő. – mondja.” (Philip Szporer) Nem túl meglepő módon a szenvedély szó, illetve a lenyűgöző jelző szinte minden méltatásban elhangzik a most 58 esztendős táncosnő kapcsán.

https://youtu.be/IMehXVwaONw

Koncepció és koreográfia: Louise Lecavalier
Előadó: Louise Lecavalier, Robert Abubo
Rendezőasszisztens és próbavezető: France Bruyère
Fényterv: Alain Lortie
Eredeti- és élőzene: Antoine Berthiaume
További zene: Steve Roach
Jelmez: Yso

Korprodukciós partnerek: Fou Glorieux; tanzhaus nrw, Düsseldorf; HELLERAU - European Center for the Arts Dresden; le CENTQUATRE, Paris; Festival TransAmériques Montréal; Usine C, Montréal.

Louise Lecavalier a párizsi CENTQUATRE nemzetközi rezidens művésze.

Fotó: Katja Illner

//Louise Lecavalier explores new territory in this solo and duet freely inspired by two Italo Calvino characters, the nonexistent knight and his squire. The stage is a fight ring, a self-contained experimental world where a thousand battles, ephemeral or extreme, are waged. Avid for adventures and misadventures, the two antiheroes allow glimpses of their ideals and disillusionments to show in a mad, unclassifiable dance.

Louise Lecavalier was born and raised in Montréal. She began her professional dance career at the age of eighteen when she met Édouard Lock. Lecavalier became Lock's muse in his company La La La Human Steps. With her mane of platinum dreadlocks, her physical power and her mastery of the full-body barrel jump, which looks like a horizontal pirouette, her image was a signature for the company. She was the perfect embodiment of Lock's frenetic and technically punishing androgynous aesthetic in works such as Human Sex (1985) and Infante, c'est destroy (1991). In 1985, she became the first Canadian to win a Bessie Award in New York. After dancing with La La La Human Steps for eighteen years, she started her own path and started collaborating with other artists.//

Jegyár:
2800 Ft / diák: 2200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényesBpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánlóBulitérkép - Április 06, Péntek
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Művelődési Szint (Müszi) - Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Művelődési Szint (Müszi)

:
(2018-12-31)

Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség