BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
BpGo.hu - Company Wayne McGregor (GB): Autobiography (Trafó House) (2018-04-17)
Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló: // English friendly show - scroll down fo English// Időpont: 2018.04.17. 20:00 2018.04.18. 20:00 McGregor 1992-ben azzal a céllal alapította meg saját társulatát, hogy olyan kreatív műhelyt teremtsen innovatív előadásaihoz, amelyben a táncosok mellett a zene és a vizualitás terén úttörő művészekkel működik együtt. A csapat azóta a világ minden pontján elvarázsolja el a nagyérdeműt, a Trafó közönsége ez alkalommal ötödszörre találkozhat velük Budapesten (Tr (2018-04-17)
Főoldal (Budapest) >> Április 17, Kedd események >> Company Wayne McGregor (GB): Autobiography
Trafó House - Company Wayne McGregor (GB): Autobiography

Company Wayne McGregor (GB): Autobiography

Trafó House - Company Wayne McGregor (GB): Autobiography eseményre résztvevők száma
Nincs adat
Trafó House - Company Wayne McGregor (GB): Autobiography esemény címe
1094 Budapest Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál [Térkép]
Trafó House - Company Wayne McGregor (GB): Autobiography esemény időpontja

// English friendly show - scroll down fo English//

Időpont:
2018.04.17. 20:00
2018.04.18. 20:00

McGregor 1992-ben azzal a céllal alapította meg saját társulatát, hogy olyan kreatív műhelyt teremtsen innovatív előadásaihoz, amelyben a táncosok mellett a zene és a vizualitás terén úttörő művészekkel működik együtt. A csapat azóta a világ minden pontján elvarázsolja el a nagyérdeműt, a Trafó közönsége ez alkalommal ötödszörre találkozhat velük Budapesten (Triple Bill, 2004; Entity, 2008; Far, 2011; Atomos, 2015). Az Autobiography a legfrissebb koreográfia, 2017 októberében mutatják be a londoni Sadler’s Wells-ben, de azt már tudjuk, hogy egy nagyon vakmerő és személyes darabra számíthatunk, melyhez a természettudományokért és a legfrissebb technikáért lelkesedő McGregor megengedte, hogy a teljes genetikai állományát feltérképezzék vezető genetikusok, és ezt a biológiai kutatást viszi színpadra.

„McGregor koreográfiája ugyanis tényleg végtelenítettnek tűnik: ahol befejeződik, bátran újból is kezdődhetne, ami persze nem jelenti azt, hogy strukturálatlan, sem szcenikailag, sem szerkezetében, sem ritmusában, de kétségkívül van egy olyan, már az első percben megütött és végig kitartott ’rakkolós’ monotóniája. […] Stílusa a klasszikus balett-technika deformálásából kiindulva lép tovább a mozgás-extrémitás irányába, alig találunk benne hagyományos, standard táncmozdulatokat, mert ami annak is indulna az elején, garantáltan máshova vezetődik ki végül. S itt nem is csak egyszerű átírásról van szó, hanem radikális beavatkozásról, ami a teljesítőképesség határát feszegeti, és az animális mozgásjegyektől a kontakt tánctechnikán át az emberi gesztusokig mindent integrál, ami e megkopasztott klasszikus vázra organikusan felfűzhető.” (Králl Csaba, Revizor)

Korunk egyik legünnepeltebb koreográfusa, aki a világ vezető társulatainak (Paris Opera Ballet, New York City Ballet, Australian Ballet, English National Ballet, a moszkvai Bolsoj, Royal Danish Ballet, National Ballet of Canada, La Scala, Milánó) készített előadásai mellett filmek (például a Harry Potter és a tűz serlege) koreográfiáin is dolgozik, valamint felel a Radiohead zenekar Grammy jelölést kapott videójának mozgásanyagáért is. Számtalan elnyert díja mellett 2011-ben kitüntették a Brit Birodalom Érdemkeresztjének tiszti fokozatával – a megtiszteltetésről így vall egy interjúban: “a tánc, a mozgás az életünk része, nagyon is kézzelfogható, profán dolog (…) A táncnak helye van a Harry Potter-filmben, a popzenében, és nincs mögötte más ideológia, mint annyi, hogy érezzük jól magunkat, miközben alkotunk valamit. A kitüntetésnek azért örültem, mert visszaigazolta, hogy ennek a gondolkodásmódnak, ami nem csupán az enyém, van értelme, jelene és jövője.”

Koreográfia: Wayne McGregor
Zene: Jlin
Díszletterv: Ben Cullen Williams
Fényterv: Lucy Carter
Dramaturgia: Uzma Hameed


//The visionary contemporary choreographer Wayne McGregor has led his company onto ever more radical and challenging innovations. He embarks on his boldest and most intimate collaboration to date, as he allows world-leading geneticists to sequence his entire genome – premiering in October 2017 in Sadler’s Wells, London.

His personal biological archaeology laid bare will dramatically alter McGregor’s viewpoint on his own life-story, tracing patterns back into the ancestral past of our species and illuminating what creates our individuality. Combining memoir, documentary and a re-processing of nature’s code through an act of human imagination, this new work charts McGregor’s adventure into his autobiography, and asks how to understand a life.//


Jegyár:
3000 Ft / diák: 2400FtBpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánlóBulitérkép - Április 17, Kedd
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Művelődési Szint (Müszi) - Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Művelődési Szint (Müszi)

:
(2018-12-31)

Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség