BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
BpGo.hu - Leprous /NO/ - Malina lemezbemutató, Agent Fresco /IS/ + vendég (A38 Hajó) (2017-11-19)
Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló: November 19. a progresszív rock nagy ünnepe lesz: a Budapesten idén Devin Townsend előtt elsöprő koncertet adó Leprous nagyszabású európai turnéja keretében tér vissza, hogy bemutassa idén megjelenő új lemezét. A zenekar műfaji-zenei határokat folyamatosan feszegető, mégis szórakoztatóan sokszínű és befogadható világához pedig tökéletesen passzolnak a vendégek: a túlzás nélkül zseniális izlandi Agent Fresco, az ausztrál Alithia és a honfitárs Astrosaur fel (2017-11-19)
Főoldal (Budapest) >> November 19, Vasárnap események >> Leprous /NO/ - Malina lemezbemutató, Agent Fresco /IS/ + vendég
A38 Hajó - Leprous /NO/ - Malina lemezbemutató, Agent Fresco /IS/ + vendég

Leprous /NO/ - Malina lemezbemutató, Agent Fresco /IS/ + vendég

A38 Hajó - Leprous /NO/ - Malina lemezbemutató, Agent Fresco /IS/ + vendég eseményre résztvevők száma
Nincs adat
A38 Hajó - Leprous /NO/ - Malina lemezbemutató, Agent Fresco /IS/ + vendég esemény címe
1117 Budapest 1114 Budapest Budai alsó rakpart, Magyarország [Térkép]
A38 Hajó - Leprous /NO/ - Malina lemezbemutató, Agent Fresco /IS/ + vendég esemény időpontja

November 19. a progresszív rock nagy ünnepe lesz: a Budapesten idén Devin Townsend előtt elsöprő koncertet adó Leprous nagyszabású európai turnéja keretében tér vissza, hogy bemutassa idén megjelenő új lemezét. A zenekar műfaji-zenei határokat folyamatosan feszegető, mégis szórakoztatóan sokszínű és befogadható világához pedig tökéletesen passzolnak a vendégek: a túlzás nélkül zseniális izlandi Agent Fresco, az ausztrál AlithiA és a honfitárs Astrosaur fellépése garantálja, hogy a stílus rajongói teljes képet kapnak majd nem csak a műfaj jelenéről, de a jövőjéről is.

A tizenkét évvel ezelőtt megalakult Leprous 2006-ban jelentette meg az áttörést meghozó második nagylemezét, a Tall Poppy Syndrome-ot, amelynek dalai a méltán legendás svéd The Abyss falain belül kerültek rögzítésre Jonas Kjellgren (Scar Symmetry, Katatonia) irányítása mellett. A kiadvány formabontó mivolta előre is vetítette a zenekar útját, hiszen a Leprous zenéjében lételem a határfeszegetés: legyen szó a műfaji-zenei határok átlépéséről, vagy úgy általában a hangulati játékokról, az alapvetően progresszív metalzenei közegben tökéletesen megférnek a hetvenes évek progresszív rockjának és fúziós jazz-életének sajátos dallamszerkezetei, gazdag hangszerelése, és mindez egy Mr. Bungle-i cabaret-hatással elegyedik.

Nem is véletlen, hogy a zenekar három legnagyobb kortárs hatásként a Porcupine Tree-t, az Opeth-t és általában Mike Pattont jelöli ki – hiszen bármilyen sajátos atmoszférát is teremtsen a Leprous kalandozó jellegű, sokfelé bolyongó zenei világa, az előbbi hármas tagjai tényleg valós referenciát adnak azok számára, akik korábban az Amorphis, a Therion vagy Devin Townsend vendégeként nem látták a Century Media szárnyai alatt ténykedő formációt.

A zenekar ősszel már új, ötödik nagylemezével tér vissza vissza, amelyről az énekes-billentyűs Einar Solberg a következőt nyilatkozta: "Ez a lemez tökéletes példája annak, hogy van egy elképzelésed, a végeredménynek viszont semmi köze hozzá. Úgy indultunk neki, hogy tökéletesítsjük a The Congregationt jellemző hangzást és munkamódszert. Utóbbi hasonlóan zajlott, de ahogy haladtunk, egyre inkább azt érztük, hogy vannak olyan megoldások az előző lemezen, amit most másképp csinálnánk. (...) Rájöttünk, hogy ennek az albumnak élőbbnek, dinamikusabbnak és organikusabbnak kell lennie. Minél tovább voltunk próbateremben, annál inkább ezt éreztük. Egyeztettünk David Castilloval és beköltöztünk a Ghostward stúdióba. (...) Úgy érezzük, hogy a Malina egy természetesen hangzó, organikus album lett, remek dalokkal, ami mégis modernnek hat. Az organikus nem feltétlenül jelent egyet a "retróval". Bár a zenénk még mindig inkább önmagunkra hasonlít leginkább, szerintem a Malina inkább egy rockzenekarként definiál minket, nem metálbandaként."

Ezt pedig a magyar közönség az elsők között tapasztalhatja majd meg, hiszen a Leprous november 19-én ismét Budapesten bizonyítja majd, hogy miért ők a kurrens progresszív színtér egyik legtöbbre hivatott zenekara.

Nehéz jelzőket találni az izlandi progresszív rock-matekmetál kvartettre, az Agent Frescóra. A fantasztikus technikai tudású zenészekből összeállt, egészen egyedülálló hangzású zenekar Izland egyik legkülönlegesebb produkciója. A nagyszabású progrock-témákat csilingelős-visszhangos posztrock megszólalással, bonyolult kompozíciókkal ötvöző, az énekes Arnór Dan egyedülálló hangjával megkoronázó, finom elektronikával elmélyítő együttes tavaly jelentette meg harmadik nagylemezét. A Destrier totális kritikai és közönségsiker volt, az Agent Fresco aratott a tavalyi Icelandic Music Awardson és az A38 Hajón is.

Tegyük hozzá, teljesen megérdemelten. Nagyon nehéz az Agent Frescóéhoz hasonló bonyolult, rafkós, ugyanakkor mélyen érzelmes, személyes és megható ‒ ne féjünk a szótól ‒ muzsikát találni. Az Ólafur Arnaldsszal is együtt dolgozó Arnór Dan fantasztikusan hajlékony és sokoldalú énekhangja, a különleges megszólalás egészen egyedivé teszi az Agent Fresco zenéjét. A multiinstrumentalista zenészek magától értetődő természetességgel lavíroznak a matekmetál, a prog- és posztrock, az artpop, a folk-rock és a elektronika határvidékén, helyenként egészen operai hatásokkal dolgozva ‒ az egyik kritikus még "emo-rockereknek" sem átallotta nevezni őket. Az Agent Fresco az amúgy sem egyhangú izlandi színtér egyik legváltozatosabb és legkülönlegesebb formációja, tökéletes felvezetés a Leprous elé.

Jegyár: 4900 Ft, elővételben: 4200 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A jegyelővétel pénteken (május 19) kezdődik.BpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánlóTovábbi bulik a környéken, November 19, Vasárnap (3 db)
Keresés Keresés
bpgo.hu - David Lynch múzsája Budapesten: Chrysta Bell a Dürer Kertben (Dürer Kert) (2017-11-19)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: Éteri szépség, elvitathatatlan karakter és megkapó tehetség, e pár szóval nyugodtan summázhatjuk a többek között David Lynch-csel is rendszeresen együtt dolgozó Chrysta Bell munkásságát. A jelzőkre ráadásul az amerikai díva már színészként, modellként és zenészként is maradéktalanul rászolgált, erről pedig idén november 19-én a Dürer Kertben, a júniusban megjelent, We Dissolve album turnéjának hazai állomásán a magyar rajongók is meggyőződhetnek. (2017-11-19
Dürer Kert - David Lynch múzsája Budapesten: Chrysta Bell a Dürer Kertben
20:00
285 fő

Dürer Kert

:

David Lynch múzsája Budapesten: Chrysta Bell a Dürer Kertben

bpgo.hu - TÁP Színház // Szerb Antal: Utas és holdvilág (Trafó House) (2017-11-19)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: Kedves Érdeklődő! Az Utas és Holdvilág november 19-i előadására már csak a produkció közösségi támogatói oldalán tudod megvásárolni a jegyeidet. Ezáltal lehetőséged nyílik arra, hogy az egyedülálló élmény mellett hozzájárulj, hogy a Táp Színház hosszabb távon játszhassa a Szerb Antal remekművéből készült darabot. Legyél Te is a producerünk, osztozzunk együtt a sikerben. Részletek az www.utasesholdvilag.hu oldalon. „Ma bort iszom, holnap nem lesz. (2017-11-19
Trafó House - TÁP Színház // Szerb Antal: Utas és holdvilág
18:00
202 fő

Trafó House

:

TÁP Színház // Szerb Antal: Utas és holdvilág

bpgo.hu - Gitárpárbaj 3. – Staféta 2017 koncert (BARBA NEGRA MUSIC CLUB) (2017-11-19)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: ➽ 2017. november 19. ➽ GITÁRPÁRBAJ 3. - STAFÉTA 2017. "Felkai Miklós fejéből harmincegy évvel ezelőtt pattant ki először az a gondolat, hogy egy csapatba terelje a nyolcvanas évek akkori legmeghatározóbb gitárosait. Azóta újabb generációk nőttek fel, kitermelve a maguk tehetségeit, és most elérkezett az idő, hogy meg is mutathassák tudásukat." ➽ további részletek az esemény alján. ➽ HELYSZÍN // VENUE Barba Negra Music Club Budapest - Prielle Kornélia utc (2017-11-19
BARBA NEGRA MUSIC CLUB - Gitárpárbaj 3. – Staféta 2017 koncert
19:00
135 fő

BARBA NEGRA MUSIC CLUB

:

Gitárpárbaj 3. – Staféta 2017 koncert

Bulitérkép - November 19, Vasárnap
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Művelődési Szint (Müszi) - Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Művelődési Szint (Müszi)

:
(2018-12-31)

Rádió MÜSZI – a Tilos Rádió lokális online adása. LIVE!

Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség