BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
Programok, koncertek, bulik, zenés események
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked!
Főoldal >> Zenekarok >> Dupla KáVé (hivatalos)

Dupla KáVé

Dupla KáVé (hivatalos)
Hely like-jainak száma
99416

Az egyetlen hivatalos Dupla KáVé oldal, a Stefanus Kiadó működtetésében.
Dupla KáVé mese
Hol volt, hol nem volt, Óperenciás tengeren innen és túl, élt két zenészlegény Európa szívében, egy cseppnyi földön, amit Magyarországnak hívtak. Keresték és kutatták szerencséjüket a munkájukban, jártak hegyen-völgyön át, és tudták, hogy a felhők felett mindig kék az ég, és érezték, milyen fontos, ha az ember szeretné, ha szeretnék. Bíztak benne, hogy előbb-utóbb kis országukban is magyar lesz mindenki, részegen vagy öregen, de élete során egyszer mindenki eljut arra a pontra, hogy szeretni fogja a magyar nótát; hogy nem kell azt mondania: bocsássa meg nekem a világ, szeretem a magyar muzsikát! Egyszóval jártak külön utakon, éjben, csendes hajnalon, de egyszer csak egy keresztúton összetalálkoztak. Tudták, hogy a jövő még homályos titkokat rejteget, de úgy döntöttek, innentől közösen járják tovább az élet kacskaringós és gyönyörű útjait, amik kanyarognak egyszer fenn és egyszer lenn.
1998-at írunk ekkor. Úgy hívták a két zenészlegényt, hogy Köteles István és Váradi Jenő. Mindketten megtapasztalták már, hogy lehet az élet mostoha, hogy milyen, ja lelkük szerteszét van tépve, de azt is tudták, mennyire igaz az az üzenet, hogy szíved mélyén őrizd meg reményt… így aztán zenekarrá alakultak.
Ahogy az újszülött gyermeknek nevet választ az édesanyja évezredek óta, úgy keresték ők is a saját, közös nevüket. Nem volt jobb ötletük, mint hogy a saját vezetéknevükből kiindulva magyar mozaikszót alkossanak, a Kötelesből így lett Ká, a Váradiból pedig Vé. De szerették volna magyarságukat, az identitásukat és a hazaszeretetüket a zenekaruk nevében is kifejezni, nem pedig hangzatos és idegenül csengő, divatos nevet találni. Így - mivel csak ketten alkották az együttest és magyar kifejezést kerestek - úgy döntöttek, legyen Dupla az előnevük.
Megszületett hát a Dupla KáVé. Szerencse jött, szerencse ment, de ők kitartóan dolgoztak, alkottak. Írtak új dalokat, amik csak rájuk voltak jellemzőek; feldolgoztak rég elfeledett nagy slágereket, mert fontosnak érezték megőrizni az utókor számára ezeket a szép számokat. Munkásságukat mindig valami új és valami régi kísérte.
Az évek során sokfelé megfordultak, lenn a Duna partján egy kicsiny faluban és jártak akácos úton és ott, ahol zúg az a négy folyó, a füredi Anna-bálon és álomországban, utaztak kis csónakon és hullámvasúton, volt, hogy aranyeső hullott rájuk, volt, hogy nem maradt más, mint eső és könny… de szívük mélyén sosem adták fel a reményt! Fontosnak tartották, hogy a közönség is érezze: minket mindig megtalálsz, ha bánatod fáj vagy ha kellene most egy jóbarát.
Mindez történt sok-sok évvel ezelőtt, és ők fáradhatatlanul mesélik – ha megkérdezik tőlük, honnan ered a nevük – ezt a történetet. Köszönettel megtiszteltetésnek veszik, ha valaki ismeri meséjüket és tudja, miért írják nagy K-val és nagy V-vel a Dupla KáVé-t.
Bár a mesének itt a vége - fuss el véle, de gyere vissza, mert a Dupla KáVé-nak nincsen vége!
Dupla KáVé eseményei:
Jelenleg nincs esemény, térj vissza később!
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség