BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
Programok, koncertek, bulik, zenés események
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked!
Főoldal >> Zenekarok >> FATE zenekar

FATE

FATE zenekar
Hely like-jainak száma
165

A végzet mindenkit utolér

A FATE Története

Hol volt hol nem volt, az Acél hegyen is túl, ahol a Rock 'N Roll malac túr, létezik egy zenekar, aminek történetét most olvashatod.

2009-ben léptem ki előző zenekaromból, és a nyár elején már több saját számot is írtam. Augusztus közepe környékén összebeszéltem egyik kedves régi jó barátommal, Koczor Mátéval (Kocy), hogy zenekart kellene kovácsolni magunkból. Mivel az énekhez az erősítés adott volt, és a másik zenekaromban rengeteget énekeltem, azt mondta, próbáljuk meg.

Úgy tűnt, hogy jól együtt tudunk dolgozni, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt folytatni kellene és keressünk egy basszus gitárost. Mindketten azon voltunk, hogy minél előbb találjunk egy megbízható, tehetséges srácot. Szerencsére nem kellett sokáig keresgélni, mert mint kiderült, egyik volt osztálytársunk tanul basszerozni. Ezzel a lendülettel meg is kérdeztük Csurgó Gábort (Csuri), hogy lenne-e kedve eljönni hozzánk bőgőzni. Csuri szívesen vette a felkérést és igent mondott. Végre tudtunk rendesen próbálni, pár feldolgozást össze is raktunk, de sajnos ez a felállás körülbelül három hétig működött, mert Csuri Pécsre ment továbbtanulni és a próbára járást nem tudta megoldani.

Ismét ketten maradtunk, de nem adtuk fel a reményt. Kocy is hozzálátott a zeneszerzésnek, majd egy-két hét elteltével több ember közül Kulcsár Ádámot (Ádi) hívta maga mellé ritmusgitárosnak, aki azóta is oszlopos tagja a csapatnak. Ezután elkezdtünk próbálni basszus gitáros nélkül, gondoltuk, hogy előbb utóbb úgyis találunk. Egy-két próba után úgy döntöttünk, hogy mivel több saját zene is íródott, ezért a feldolgozásokat félre tesszük és a mi zenénkre koncentrálunk. Pár hét elteltével a basszus gitáros posztra végre találtam megfelelő embert, egyik ismerősöm ajánlotta Üst Norbertet (Monyesz). Gyorsan fel is vettem vele a kapcsolatot, odaadtam neki a számokat. Következő próbán már ő is ott volt, így végre összeállt a csapat. Több hónapnyi próba után végre elkészült a műsor.

A 2010-es évben több fellépésünk is volt, többek között voltunk a Pécsi Rockmaraton tehetségkutató színpadán, illetve részt vettünk a kaposvári Bandák csatája elnevezésű rendezvényen. Többször léptünk fel elő zenekarként klubokban, voltunk vidéken motoros találkozón is. A zenekar a fellépéseknek, és a próbáknak köszönhetően jól összeszokott. Ebben az évben készítettük el első demó felvételünket, aminek "A végzet mindenkit utolér" címet adtuk. Sokat fejlődtünk egyénileg is, mind játékban, mind előadásmódban. Új hangtechnikát, illetve hangszereket szereztünk be a jobb hangzás elérése érdekében. Több új dal is íródott, melyek műsorra kerültek. Folyamatosan íródnak az új számok, új szövegek.

2011 tavaszán a várva várt 5. tagunk megérkezett a zenekarba. Mivel az ének és a dobolás együtt nagyon fárasztó volt, így egy új dobos keresése melett döntöttünk. Demeter Lászlót (Lacát) egyik régi osztálytársam ajánlotta, akivel a Kaposvári Fúvószenekarban napjainkban is együtt jásztanak. Habozás nélkül felvettem Lacával a kapcsolatot, és próbák sora után meg is volt az első közös koncertünk az idén is megrendezésre kerülő Szentlászlói Motoros találkozón. Az énekes poszton nagyon jól érzem magam, könnyebb így énekelni, és hát a számaink nagyon közel állnak a szívemhez, minden ami énekben megszólal belőlem jön és őszintén jön, ezért is örülök nagyon az új csapat tagnak. Októberben hidegzuhanykén ért bennünket, hogy szeretett ritmusgitárosunk, Ádi elhagyja csapatunkat első sporban budapesti tanulmányai miatt. Szomorú és drámai pillanat ez számunka 3 év együtt zenélés után, de ahogy ő is, mi is sok sikert kívánunk neki a jövőre nézve. Az év utolsó hónapjaiban sajnos nem találtunk új tagot. December 9-én volt 2011-ben az utolsó koncertünk, ezen a fellépésen én vettem a kezembe a ritmusgitárt. Kicsit furcsa volt a váltás, de végül is összehoztuk a koncertet...

A 2012-es esztendőt egy hosszabb szünettel kezdte a zenekar különböző okok miatt, de az áprilisi csillagok újra össze hoztak bennünket. Ezidőalatt sem találtunk megfelelő embert a ritmusgitáros posztra, így végleg vállamra vettem a gitárt. A csapat ebben az évben megjárta Budapestet is, és elvitte a megszokott életérzést. A végzet szele bennünket is megcsapott, Laca munkáját közös megegyezéssel megköszöntük, sok sikert kívántunk neki tervei megvalósításához. A zenekar nem adta fel, a sors akarta így, hogy Norbit megkereste egy ismerős arc...Czene Bálint, akivel a csapat már találkozott régebben. Szívesen, és nagy örömmel fogadtuk a megkeresést...Úgy tűnik az Újév jól alakul.

2013 a Metál éve lesz, januárban indulnak a próbák Bálinttal, rövidesen készen állunk újra a koncertekre...

Juhász Tamás, Juhi

FATE eseményei:
Jelenleg nincs esemény, térj vissza később!
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség