BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
BpGo.hu - Shantel (DE) - 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017 (A38 Hajó) (2017-12-13)
Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló: Az európai klubokat pár éve meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel utoljára tavaly decemberben lépett fel az A38 Hajón, őrjöngő teltház előtt. Az elektronikával megtámogatott balkáni muzsika dojenje persze idén is visszatér - hogy megünneplje az általa indított Bucovina Club harmincadik születésnapját! Így még az eddigieknél is extatikusabb és táncosabb estére számíthatunk majd, páros láb (2017-12-13)
Főoldal (Budapest) >> December 13, Szerda események >> Shantel (DE) - 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017
A38 Hajó - Shantel (DE) - 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017

Shantel (DE) - 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017

A38 Hajó - Shantel (DE) - 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017 eseményre résztvevők száma
Nincs adat
A38 Hajó - Shantel (DE) - 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017 esemény címe
1117 Budapest 1114 Budapest Budai alsó rakpart, Magyarország [Térkép]
A38 Hajó - Shantel (DE) - 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017 esemény időpontja

Az európai klubokat pár éve meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel utoljára tavaly decemberben lépett fel az A38 Hajón, őrjöngő teltház előtt. Az elektronikával megtámogatott balkáni muzsika dojenje persze idén is visszatér - hogy megünneplje az általa indított Bucovina Club harmincadik születésnapját! Így még az eddigieknél is extatikusabb és táncosabb estére számíthatunk majd, páros lábbal a DJ-pult felett átugrással, pezsgővel és persze vérpezsdítő zenékkel!

https://www.a38.hu/hu/program/shantel-bucovina-club-orkestar-de-4

A frankfurti születésű Stefan Hantel jó pár évig tolta a techno szekerét Németországban, és hosszú ideig az égvilágon semmi sem emelte ki a szcéna középmezőnyéből. Készített pár tisztesen összerakott, átlagos, technót-funkot-soult-bossa-novát elegyítő lemezt, hétvégenként lenyomta tisztesen összerakott, átlagos szettjeit, és ez valószínűleg így ment volna a jól megérdemelt nyugdíjig, ha…

...ha - talán bukovinai, Cernoviciből származó ősei jóvoltából - észre nem veszi, hogy a négynegyedekbe belefásult fiatalokra milyen elemi hatást gyakorol egy-két ellenpontos ritmusú, rezesbandával megtámogatott balkáni muzsika. Shantel érdeklődése egyre inkább a Fanfare Ciocarlia-, Boban Markovic- és Kocani Orkestar-féle zenék felé fordult, és ezeket játszva, ötvözve némi elektronikával, megbolondítva dubbal, house-zal, hamarosan Frankfurt egyik kultikus klubestjét, a Bucovina Clubot tudhatta magáénak. A DJ köré lassan élő zenekar került, az eddig megjelent két Bucovina Club-válogatás pedig felvonultatta a műfaj legnagyobbjait, és messzire vitte a kultikus frankfurti klub hírét. És nem csak a klubokban, hiszen Shantel fellépett a Montreux Jazz Festivalon vagy a patinás North Sea-n is, ahol az egyébként decens közönség székeit félredobálva vetette bele magát a Bucovina Club klasszikus tornagyakorlatába: a páros lábbal DJ-pult felett átugrásba.

A Bucovina Club maga a balkáni őrület. Eszetlen tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva, bővérű menyecskék, ugrálás a DJ-pult tetején, a nekivadult közönség talán még bankjegyeket is dugdos a mixerbe... Shantelnek óriási szerepe van abban, hogy a balkáni zene meghódította a klubokat, de az Outkast és a Basement Jaxx hangmintái, a Gogol Bordello jóvoltából a stadionokat és a Borat révén a mozikat is. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy Shantel állította össze a Fallal szemben rendezője, Fatih Akin Oscar-díjra nominált filmjének, az Auf der andern Seitének zenéjét.

Táncos, vigadós Balkán-parti, laza jazzy beütéssel: ez Shantel és az ő Bukovina Clubja! Amely ráadásul idén ünnepli a fennállásának harmincadik évfordulóját - keresve sem tudnánk jobb alkalmat találni arra, hogy átengedjük magunkat a rézfúvósok és a klubzenék keverédésének! Disko partizani!

A koncert előtt 17:30-tól A Grundon (1082, Budapest, Nagytemplom utca 30.) lesz nagyszabású jubileumi Experience Balkan-találkozó azoknak, akik érdeklődnek a világ egyik legérdekesebb térsége iránt. A belépés ingyenes! További információ: zoltan@experiencebalkan.com és balkan.calling@gmail.com.

Jegyár: 4000 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. A Zenére Éhesen? programsorozatunk keretében a koncertre 4900 forintos áron különleges belépő is váltható, ami a koncertjegy mellett magába foglal egy vacsorát is a fellépés előtt. A menü: roston sült csirkemell grill zöldségekkel.BpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánlóTovábbi bulik a környéken, December 13, Szerda (2 db)
Keresés Keresés
bpgo.hu - A halál kilovagolt Perzsiából (Trafó House) (2017-12-13)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: Időpont: 2017. december 13-14. 20:00 Hajnóczy Péter azonos című kisregénye alapján „Íme, a rettenetes üres, fehér papír, amire írnom kell.” Hajnóczy Péter – Nádas és Esterházy mellett – az ún. „Péterek” nemzedékének tagja, a magyar posztmodern prózafordulat megkerülhetetlen alakja. 1979-ben íródott kultregényének főszereplője az alkotómunka gyötrelmeivel, az identitás szorongató képlékenységével, az alkohol és az önpusztítás iránti legyőz (2017-12-13
Trafó House - A halál kilovagolt Perzsiából
20:00
311 fő

Trafó House

:

A halál kilovagolt Perzsiából

bpgo.hu - Acres [UK] - Budapest, Dürer Kert (Dürer Kert) (2017-12-13)
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked: Az Emptiness Booking és a Nem Pop Underground bemutatja: 2017. December 13. [Szerda] - Dürer Kert / Kisterem Acres [UK] https://www.facebook.com/acresband/ https://acresuk.bandcamp.com + Support Kapunyitás: 20:00 Kezdés: 20:30 Belépő: 1500 HUF (csak a helyszínen) A Dürer Kertet 16 éven aluli személy csak nagykorú kiséretében látogathatja. (2017-12-13
Dürer Kert - Acres [UK] - Budapest, Dürer Kert
20:00
95 fő

Dürer Kert

:

Acres [UK] - Budapest, Dürer Kert

Bulitérkép - December 13, Szerda
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség