BpGo.hu - Budapest Go!
Koncertek, bulik, zenés események
Összes esemény: 1886 db
Ezen a héten: 0 db
Budapest
Zenekarok
Helyek
Programok, koncertek, bulik, zenés események
A bpgo a közösségi oldalakon megjelenő zenés programokat hozza el neked!
Főoldal (Budapest) >> Február 28, Péntek események >> Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B)
Opus Jazz Club - Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B)

Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B)

Opus Jazz Club - Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B) eseményre résztvevők száma
13 fő ( 7 lány Opus Jazz Club - Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B) eseményre résztvevő lányok száma / 5 fiú Opus Jazz Club - Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B) eseményre résztvevő fiúk száma )
Opus Jazz Club - Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B) esemény címe
1093 Budapest Mátyás utca 8. [Térkép]
Opus Jazz Club - Tóth Evelin Trió és Tuur Florizoone (B) esemény időpontja

Közreműködik:
Tóth Evelin - ének
Juhász Gábor - gitár
Szalai Péter - tabla
Tuur Florizoone - tangóharmonika

A Tóth Evelin vezetésével működő trió főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak hazai, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz is. Előadásukban hol a fado melankóliája, hol a flamenco forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop - ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.Tóth Evelin a klasszikus (opera), a jazz és a különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. Számos lemeze közül kiemelkedik a Let Him Kiss Me című 2010-es szólóalbuma, amelyet Hamid Drake, Dresch Mihály, Fassang László és Lantos Zoltán közreműködésével készített. Az énekesnő régi zenésztársa a Mitsoura zenekarból, a Calcutta Trióból, vagy a Tin-Tin Quintetből, illetve számos tradicionális indiai és jazz-zenésszel közös fúzióból jól ismert Ravi Shankar tanítvány, Szalai Péter, aki a tabla mellett cajonjátékával teszi a TrióM hangzását még különlegesebbé. Az együttes harmadik tagja ezúttal Juhász Gábor, a hazai jazzgitározás meghatározó alakja. Az egykori Tin-Tin Quartet alapítója jelenlegi saját együttesei mellett állandó tagja a Samsara együttesnek, részt vesz Szalóki Ági és Marozsán Erika projektjeiben, gyakorta vendégeskedik a SMárton Triónál, duóban Gyémánt Bálinttal játszik. Számtalan hazai jazzlemez közreműködője, saját neve alatt a neves dán muzsikussal, Miles Davis hajdani zenészpartnerével, Palle Mikkelborggal készített albumot.

Az est exkluzív vendége a Belgiumból érkező tangóharmonikás, Tuur Florizoone, akit egyszerűen csak hazája Yann Tiersenjeként emlegetnek. Annyi bizonyos, hogy 35 évesen, már több mint két tucat lemezen szerepel, s saját formációival (pl. Tricycle, MixTuur) egyre sikeresebb a nemzetközi porondon is. Fő zenei csapásiránya ugyan a jazz, de e mellett számos világzenei projektben veszi ki részét, továbbá filmzenét is komponál. Egyik legújabb zenekarával, a holland trombitás, Eric Vloeimans vezette Oliver's Cinema nevű trióval március 1-én lépnek fel az Opusban.

Jegyár: 1000 Ft
Jegyek kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

Bővebb információ:
http://bmc.hu/#!/program/829/Toth_Evelin_Trio_es_Tuur_Florizoone_%28B%29

Az Opus Jazz Clubban ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Tel: (+36 1) 216 7894, E-mail: foglalas@opusjazzclub.hu



BpGo:

Budapesti zene, koncert, program, party, buli ajánló



Bulitérkép - Február 28, Péntek
Keresés az oldalon
Kiemelt események
Kiemelt zenekarok
 - Majka

Majka

 - Quimby

Quimby

 - Magna Cum Laude zenekar

Magna Cum Laude

 - punnany massif

punnany massif

 - Ganxsta Zolee

Ganxsta Zolee

Kiemelt helyek
A38 Hajó

A38

Gödör Klub official

Gödör Klub

Corvintető (official)

Corvintető

Ötkert

Ötkert

Akvárium Klub Official

Akvárium

Közösség